Ríbezle sa dajú pestovať vo forme kríkov alebo malých stromčekov na kmienku. Plodmi sú známe malé, lesklé bobule, ktoré rastú v strapčekoch. Poznáme červené, čierne aj biele plody, pričom domovom odrôd s červenými plodmi je Európa a čiernych zasa Ázia. Chuť je kyselkavá, ale príjemná. Bobule ríbezlí sú určené na priamy konzum a na spracovanie napríklad do koláčov, kompótov, lekvárov, sirupov a podobne. Mäsité bobule obsahujú vitamín C, A, B, E, karotény, horčík, vápnik, draslík či železo. Sú skvelým posilňovačom imunity, udržujú zdravé srdce, bojujú proti vysokému cholesterolu a tlaku, upokojujú nervy a zlepšujú náladu. V súčasnosti existuje bohatá ponuka odrôd, ktoré sú odolné voči chorobám a škodcom, a tiež mrazuvzdorné. V našej ponuke nájdete osvedčené odrody ako ´Ruben´, ´Rolan´ či ´Blanca´.