Granátové jablká sú stredne veľké stromy, ktoré môžeme najčastejšie nájsť rásť voľne v stredomorí. Plodom je aromatické subtropické ovocie so sladkokyslou chuťou, ktoré obsahuje až 77 percent vody. Okrem toho sú granátové jablká bohaté na vápnik, fosfor, železo, horčík a draslík. Obsahujú tiež dôležité vitamíny B, C a A. Tieto výnimočné plody sú veľké priemerne okolo 10 cm a vnútri sú vyskladané z množstva malých jadierok, ktoré sa konzumujú surové, pripravujú sa z nich džúsy, nápoje a v modernej gastronómii sú veľmi obľúbené, napríklad pri príprave šalátov. Vďaka minerálom a vitamínom, ktoré granátové jablko obsahuje je výborné pri prečistení organizmu, podporuje imunitný systém, pôsobí ako prevencia pred rakovinou a kardiovaskulárnym ochorením, znižuje krvný tlak, podporuje trávenie a má protizápalové účinky.