Pôvod kiwi je v Číne. Zaujímavosťou je, že sa najskôr nazývalo ako ´čínsky egreš´. Až potom, ako sa Nový Zéland stal jeho popredným vývozcom, ovocie sa premenovalo na ´kiwi´ (podľa známeho novozélandského vtáčika kivi). Kiwi (aktinídia) je drevnatý popínavý ker, ktorý sa dožíva desiatky rokov. Pri dnešných vyšľachtených odrodách je možné bez problémov kiwi pestovať aj v našich podmienkach. Ideálne miesta na výsadbu sú slnečné s dobrou závlahou. Južne orientované strany sú teda najlepšie. Plody sú elixíry zdravia. Sú bohaté na vitamín C (až 10x vyšší ako jablko), B1, B2, E a karoténu. Obsahujú tiež železo, horčík a vápnik. Sú výborné pre posilnenie organizmu pri fyzickej a psychickej únave. Výborne pôsobia proti infekčným, zápalových a onkologickým chorobám, znižujú horúčku, zlepšujú metabolizmus a tlmia bolesť či opuchy. V našej ponuke nájdete odolné odrody minikiwi ISSAI, KEN´S RED, WEIKI či veľkoplodé HAYWARD, SOLO.